söndag 3 januari 2016

Svampsallad på färska champinjoner

Ett recept på svampsallad med färsk svamp hittade vi på bloggen "pullantuoksuinenkoti".


200 g champinjoner
80 g röd lök
20 g purjolök
200 g lätt gräddfil
120 g smetana
1/2 tsk balsamico
havssalt
svartpeppar

Rengör och finhacka svamparna.

Finhacka löken och skölj den i  kallt vatten, låt rinna av.

Blanda i en skål svamp och lök och tillsätt gräddfil och smetana. Rör om.

Tillsätt havssalt och svartpeppar, en gnutta socker och balsamico. Smaka av med jämna mellanrum och sluta krydda när du tycker det smakar bra.

Svampsalladen kan serveras genast. Får den stå till följande dag så lönar det sig att låta den ligga i en sil en stund eftersom den vätskar till sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar