Ja, inte min mormors recept alltså men på sillikoulu.fi så påstår dom att receptet är från år 1928. :)
1 pkt Boy Matjessillfiléer
1 röd lök
2 kokta ägg
1 äpple
1/2 dl saltgurka i tärningar
100 g skärgårdslimpa
Sås
150 g smetana
1 msk senap
en gnutta socker
1/2 citron, saften
Skär sillfiléerna i små tärningar
Skala och finhacka löken.
Skala och kärna ur äpplet och skär i små bitar. Skär saltgurkan i mindre bitar.
Skala äggen och mosa dem grovt.
Blanda silltärningar, hackad lök, äppelbitar, saltgurka och ägg. Skär bort kanterna från brödet och skär brödet i så tunnar chips som möjligt och rosta brödchipsen knapriga i en torr stekpanna.
Vispa upp smetanan till såsen, tillsätt citronsaft, senap och socker och blanda försiktigt ner i sillröran.
Lägg alltsammans i en vacker skål och garnera med lökringar, dillvippor och de rostade skärgårdsbrödschipsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar