En absolut favorit. Degen innehåller inget bakpulver. Själv är jag inte storförtjust i att använda kokos när jag bakar men här passar det perfekt. Ett recept jag varmt kan rekommendera. :)
Botten:
100 g smör
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 dl kokos
Topping:
3 dl äppelmos
1,5 dl vetemjöl
1 msk kanel
50 g smör
0,5 dl socker
Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och kokos. Bred ut degen i en smord långpanna ca 20 x 30 cm. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Låt bottnen svalna.
Bred äppelmoset på kakbottnen. Gör en smulig deg av mjöl, kanel, socker och smör. Strö denna över äppelmoset.
Grädda färdigt kakan i ca 30 minuter. Låt den kallna innan den skärs i rutor.
Kakorna går bra att frysa.
Hej, det här receptet kommer jag att testa!
SvaraRaderaVad kul att du lämnat en kommentar. Lycka till med bakningen hälsar Kocken
Radera