söndag 12 februari 2012

Äppelsnibbar

En absolut favorit. Degen innehåller inget bakpulver. Själv är jag inte storförtjust i att använda kokos när jag bakar men här passar det perfekt. Ett recept jag varmt kan rekommendera. :)

Botten:
100 g smör
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 dl kokos

Topping:
3 dl äppelmos

1,5 dl vetemjöl
1 msk kanel
50 g smör
0,5 dl socker

Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och kokos. Bred ut degen i en smord långpanna ca 20 x 30 cm. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Låt bottnen svalna.

Bred äppelmoset på kakbottnen. Gör en smulig deg av mjöl, kanel, socker och smör. Strö denna över äppelmoset.

Grädda färdigt kakan i ca 30 minuter. Låt den kallna innan den skärs i rutor.

Kakorna går bra att frysa.

2 kommentarer:

  1. Hej, det här receptet kommer jag att testa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du lämnat en kommentar. Lycka till med bakningen hälsar Kocken

      Radera