söndag 12 februari 2012

Frukostfrallor

5 dl vatten
50 g jäst
2 dl havregryn
1 dl vete- eller rågkross
2 dl rågmjöl
25 g smör, smält
0,5 dl farinsocker
ca 8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk salt

Koka upp vattnet och häll det över havregryn och vetekross. Låt svalna till 37 grader.

Rör ut jästen i vatten-havregryn-blandningen. Tillsätt smör, farinsocker, rågmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt.

Blanda ihop till en lös men hanterbar deg. Arbeta degen minst 5 minuter. Låt jäsa 30 minuter.

Dela degen i två delar. Om degen kladdar - arbeta in mera mjöl. Gör runda frallor och lägg dem på plåt.

Jäs ytterligare 30 minuter. Pensla med kall mjöl och grädda i 225 grader ugn, ca 15-20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar