måndag 27 februari 2012

Skinka-salami-boston


Ett recept av Ulla Svensk. Lite har vi förstås ändrat - det gör man väl alltid med recept,eller?? ;)

Degen:
3 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
7-8 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör

Fyllning:
200 g färskost med smak av gräslök
100 g strimlad salami
200 g strimlad skinka
ca 2 dl riven ost

Ägg att pensla med
Riven ost att strö över

Lös upp jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt salt, sirap och mjöl. Knåda degen en stund och sätt till sist i det rumsvarma smöret. Knåda väl. Låt jäsa 45-60 minuter.

Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på färskosten. Strö över den strimlade salamin och skinka och den rivna osten. Rulla till en rulle och dela i 8 delar.

Smöra en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter) och sätt bitarna i den med den skurna sidan uppåt. Låt jäsa ännu ca 30 minuter.

Pensla ytan med ägg, strö över riven ost. Grädda i 175 grader ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar