Morotsbröd eller morotssemlor - bestäm själv vad du vill kalla dessa. Här hos oss säger vi semlor... ;)
Till dessa behöver du
400 g morötter
7 dl mjölk
2 påsar torrjäst à 11 g
2 tsk salt
4 msk olja
6 dl havregryn
n. 12-13 dl vetemjöl
Ägg att pensla med
Tvätta, skala och riv moroten fint.
Värm mjölken fingervarm. Blanda jästen i ett par dl mjöl och rör ut det i den varma mjölken. Tillsätt salt, olja och dom rivna morötterna samt havregrynen.
Tillsätt mjölet och knåda till en fin deg. Låt jäsa på varm plats till dubbel storlek.
Knåda den jästa degen en stund och dela den i 2 delar. Av varje del gör du ungefär 15 semlor. Låt jästa ca 15 min. Pensla med ägg. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Enkelt och gott! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar