Receptet är beräknat till 6 personer.
3 ägg
200 g rökt fisk utan skinn och ben
(här har vi använt varmrökt lax)
1/2 rödlök
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 msk smörgåskaviar
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
6 skivor mörkt bröd
smör att steka brödet i
Koka äggen. Skala och skär dem i grova bitar. Dela den rökta fisken i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
Rör ihop turkisk yoghurt, majonnäs och smörgåskaviar. Blanda i dill och persilja och krydda med citronsaft, salt och peppar. Vänd i ägg och fisk.
Skär bort kanterna från brödet och stek skivorna i smör på båda sidor.
Lägg fyllningen på den nystekta brödskivorna. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar