2 kycklingfiléer - vi använde benfria lårbitar
1/2 lök, delad i klyftor
1 liten vitlöksklyfta
1 morot, i bitar
1 lagerblad
1 tärning hönsbuljong
5 dl vatten
Soppan:
1 scharlottenlök
1/2 gul paprika
3 potatisar
En liten bit färsk chili, finhackad
2 dl grädde
Ca 300 g majskorn
Hönsbuljong
Svartpeppar
Koka upp kycklingfiléerna, skumma av och tillsätt de övriga ingredienserna till buljongen. Låt koka i ca 20 min, tills kycklingen är helt genomkokt. Låt kycklingen svalna och dela sedan i strimlor, sila av buljongvattnet och behåll vätskan.
Hacka alla grönsaker till soppan i bitar. Hetta upp smör och stek dem i ca 1 min. Häll över buljongvattnet och låt puttra i ca 15 min. Häll sedan i majskornen, kycklingen och grädden. Smaka av och tillsätt så mycket buljong eller salt som behövs. Låt puttra i ca 10 min. Garnera med finhackad persilja och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar