onsdag 18 januari 2017

Manakish

Mmmmmm - säger jag bara. Vilken lycka att äntligen kunna baka detta pizza-liknande bröd. Supergott och superenkelt att göra. Kryddan Zaatar hittar man åtminstone i affärer som säljer produkter från mellanöstern men googlar man på nätet så finns det också recept på hur man kan göra den själv. Hur stora bröd man gör är upp till var och en.


2 msk torrjäst
4 dl varmt vatten
1 dl olja
ca 10 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk socker

Börja med att blanda jäst med vatten och olja. Tillsätt resten av ingredienserna och forma till en smidig deg.

Låt degen vila i ca 1h under en duk.

Sätt ugnen på 220 grader.

Dela degen i tio delar och forma med fingrarna till en cirkel.

Blanda zaatar-kryddan med olivolja och bred ut över bröden. Blandningen skall inte vara för torr utan så där lagom rinnig.

Grädda i ugnen i ca 15 min eller tills du ser att bröden börjar få färg.

Så fort du tagit ut plåten för du över bröden på en bricka och täcker genast med en bakduk så de inte hårdnar. När de svalnat lägger du dem i en plastpåse. De går att frysa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar