2-3 portioner
1 gul lök
1 gul paprika
1-2 st chili
1 burk krossad tomat
4-5 st ägg
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
Olja till stekning
Garnering:
Torkad persilja
Finhackad scharlottenlök
Servering:
Bröd
Hacka lök, chili och paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken glansig. Vänd i paprika och chili. Stek lite till under omrörning. Vänd i krossad tomat, stek under omrörning. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Låt såsen sjuda långsamt i ca 10 min. Gör 4-5 gropar i såsen och kläck försiktigt i äggen.
Låt stekas långsamt tills äggen stelnar. Lägg ett lock på stekpannan så stelnar äggen snabbare. Du kan även röra runt allting så får du äggröra istället. Strö lite salt och peppar på äggen. Garnera och servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar