Kände för att baka en banankaka och efter lite surfande på internet så blev det det här receptet. Mockarutor är ju någonting som jag näst intill aldrig bakar men det här fastnade jag ändå för...
Botten:
5 ägg
2 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakaopulver
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/3 dl mjölk
200 g smält smör
2 bananer
Glasyr:
Drygt 300 g florsocker
50 g smält smör
1 msk kakaopulver
7 msk starkt kaffe
1 banan
Börja med att göra bottnet. Mosa bananerna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i ägg-socker-blandningen turvis med mjölken. Tillsätt de mosade bananerna och det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Häll i en ugnsform och grädda i 200C ca 15 minuter.
Glasyren:
Mät upp florsocker och kakaopulver i en skål. Tillsätt kaffe och det avsvalnade smöret. Blanda även i den mosade bananen och rör till en jämn smet. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och strö över t.ex. strössel om så önskas. Skär upp i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar