En lite modifierad version av ett recept som jag hittade i den här boken:
Den boken är dessutom en klar favorit bland alla kok/bakningsböcker vi har. Tänk er en hel bok med recept innehållande frukt och grönsaker som växer i vårt land, som är lätta att hitta i affären. Bättre kan det inte bli. :)
Den här tårtan innehåller kokt potatis, den är inte så värst hög och ståtlig men smaken av anis gav den en intressant touch.
Du behöver:
ca 200 g kokt potatis
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Strö över bottnet:
1/2 dl skorpmjöl
ca 3 dl röda vinbär
ca 1/2 dl socker
1/2 - 1 tsk anis
På ytan:
Florsocker
Riv de kalla potatisarna fint.
Vispa smör och socker poröst. Blanda i de torra ingredienserna och den rivna potatisen. Rör om bara så mycket att alla ingredienser blandas ihop.
Bred ut hälften av smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Strö över bottnet med hälften av skorpmjölet, bären, socker, krossad anis och resten av skorpmjölet.
Klicka över resten av smeten.
Grädda i 200C ca 30 - 35 minuter.
Strö över florsocker just innan serveringen. Servera med t.ex. vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar