- 100 g salta nötter
- 100 g vitchoklad -knappar
- 125 g smör
- 2 dl socker
- 1 ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- Grovhacka de salta nötterna. Spara ca 1/3 del av nötterna och ca hälften av vitchoklad-knapparna i en skål för garnering.
- Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna (som du blandat ihop i en skål. Rör ner salta nötterna och vitchoklad-knapparna.
- Baka ut en stång av degen och dela den i ungefär 32 delar. Lyft bitarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Garnerna med nötterna och chokladen. Tryck liten med fingrarna så att de fastnar på degen.
- Grädda i 175C ca 12 minuter.
lördag 14 november 2015
Småbröd med vit choklad och salta jordnötter
Ett recept från Birka-tidningen. Igen en gång så gav de salta jordnötterna en pikant smak till dessa småbröd. Enkla att göra dessutom. :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar