lördag 14 november 2015

Småbröd med vit choklad och salta jordnötter

Ett recept från Birka-tidningen. Igen en gång så gav de salta jordnötterna en pikant smak till dessa småbröd. Enkla att göra dessutom. :)

100 g salta nötter
100 g vitchoklad -knappar
125 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Grovhacka de salta nötterna. Spara ca 1/3 del av nötterna och ca hälften av vitchoklad-knapparna i en skål för garnering.

Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna (som du blandat ihop i en skål. Rör ner salta nötterna och vitchoklad-knapparna.


Baka ut en stång av degen och dela den i ungefär 32 delar. Lyft bitarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Garnerna med nötterna och chokladen. Tryck liten med fingrarna så att de fastnar på degen. 

Grädda i 175C ca 12 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar