fredag 3 mars 2017
Arabiskt bröd
Googlar man på arabiskt bröd får man en hel del olika alternativ. Det här receptet visade sig vara en riktig 10-poängare. Mycket bra deg att jobba med och bröden blev ju riktigt vackra också. Nigellafrön hittar man i alla fall i orientaliska affärer men dem kan man utesluta och använda bara sesamfrön.
4 dl ljummet vatten
7 g torrjäst
1/2 dl olivolja
Ca 9 dl vetemjöl special
1,5 dl durumvete
2 tsk salt
1 tsk socker
Garnering:
Sesam- och nigellafrön
Lös upp jästen i vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser och knåda ordentligt och länge tills du får en smidig deg. Olja bunken med olivolja och täck med plastpåse.
Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Dela degen i två delar, en för varje plåt och tryck ut degen med fingrarna. Strö på fröna.
Täck och låt jäsa 1 timme.
Värm ugnen till 250 °. Ta in brödet mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 200°. Grädda i ca 25-35 min, beroende på hur tjockt ditt bröd är. Låt svalna under bakduk.
Etiketter:
Bröd,
Mellanöstern
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar