fredag 3 mars 2017

Arabiskt bröd


Googlar man på arabiskt bröd får man en hel del olika alternativ. Det här receptet visade sig vara en riktig 10-poängare. Mycket bra deg att jobba med och bröden blev ju riktigt vackra också. Nigellafrön hittar man i alla fall i orientaliska affärer men dem kan man utesluta och använda bara sesamfrön.

 4 dl ljummet vatten
7 g torrjäst
1/2 dl olivolja
Ca 9 dl vetemjöl special
1,5 dl durumvete
2 tsk salt
1 tsk socker

Garnering:
Sesam- och nigellafrön

Lös upp jästen i vattnet.

Tillsätt övriga ingredienser och knåda ordentligt och länge tills du får en smidig deg. Olja bunken med olivolja och täck med plastpåse.


Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.


Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Dela degen i två delar, en för varje plåt och tryck ut degen med fingrarna. Strö på fröna.



Täck och låt jäsa 1 timme.

Värm ugnen till 250 °. Ta in brödet mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 200°. Grädda i ca 25-35 min, beroende på hur tjockt ditt bröd är. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar