7 g torrjäst
1 msk socker
1 tsk salt
4 dl ljummet vatten
4 msk linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl havregryn
Ca 7-8 dl vetemjöl
Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt frön och havregryn, rör om väl med en träslev. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ordentligt tills du får en lös grötliknande kladdig deg. Degen behövs inte knådas, bara du blandar den väl så fröna blir jämnt fördelade. Täck bunken med en plastpåse. Ställ i kylen över natten.
Lite onödigt kompakt deg... |
... som ändå jäste riktigt bra. |
Värm ugnen till 200°. Ta in brödet mitt i ugnen och baka i ca 12-15 min. Ta ut och låt svalna på galler. Om du vill ha en mjuk skorpa på brödet täcker du dem med en bakduk, för hård skorpa ska de inte täckas. Servera som frukostbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar