söndag 12 mars 2017

Nattjäst knådfritt grytbröd

Kom över det här receptet på den här klick bloggen. Enklare att baka bröd tror jag faktiskt inte det kan bli. Här följer en fri översättning av receptet.


7 dl mjöl
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk torrjäst
3 1/2 dl rumsvarmt vatten

Blanda mjöl, salt och torrjäst i en skål. Tillsätt vattnet och rör om till en slät deg. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur 12 - 18 timmar. Flytta inte på skålen under den tiden.

Så här såg min deg ut följande morgon.
Värm ugnen till 230C. Lägg en gryta med lock in i ugnen under tiden som ugnen värms upp. När ugnen är varm, ta ut grytan och strö lite vetemjöl på grytans botten.


Strö lite mjöl på din deg och mjöla även dina händer väl. Gör försiktigt en boll av degen och lägg den genast i den varma grytan. Man är inte och knådar eller formar degen på något vis.

Lägg locket på grytan och grytan in i ugnen. Grädda 30 minuter, ta därefter bort locket och fortsätt grädda ca 15-20 minuter.



Stjälp upp brödet från grytan och låt svalna en stund innan du skär i det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar