söndag 12 mars 2017

Köttbullar

Köttbullar mera "klassiskt" än så kan det väl inte bli. Här serverade i gräddsås med potatismos.

500 g nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 dl skorpmjöl
1 tsk dijonsenap
2 msk kycklingfond
1 riven gul lök
Salt och peppar

Vispa ihop ägg, grädde, skorpmjöl, dijonsenap, kycklingfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.

Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.

Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.

Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar