Köttbullar mera "klassiskt" än så kan det väl inte bli. Här serverade i gräddsås med potatismos.
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 dl skorpmjöl
1 tsk dijonsenap
2 msk kycklingfond
1 riven gul lök
Salt och peppar
Vispa ihop ägg, grädde, skorpmjöl, dijonsenap, kycklingfond, lök,
salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till
lite.
Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.
Blanda i köttfärs och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.
Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till
medelvärme. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar