torsdag 30 mars 2017

Lasagne med halloumi

Veckans vegetariska maträtt blev en lasagne. Supergott!


Lasagneplattor
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
3 färska tomater, skalade och delade i fyra delar
1 tsk honung
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan
3 dl vatten
200 g fryst bladspenat
400 g halloumiost
1 dl rostade pumpakärnor
2 dl riven ost
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225°C.

Skala, dela och finhacka lök och vitlök.


Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär halloumin i tunna skivor.

Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.


Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

Ställ in i mitten av ugnen och grädda tills lasagnen fått fin färg ca 30 minuter. Låt stå en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar