Lasagneplattor
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
3 färska tomater, skalade och delade i fyra delar
1 tsk honung
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan
3 dl vatten
200 g fryst bladspenat
400 g halloumiost
1 dl rostade pumpakärnor
2 dl riven ost
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 225°C.
Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär halloumin i tunna skivor.
Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar