5 röda och mogna tomater
4 st soltorkade tomater i olja
5 st sivri (turkisk paprika)
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 knippe persilja
1 knippe färsk mynta
2 msk pulbiber-krydda
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapuré
2 msk granatäppelsirap
4 msk olivolja
Saften från en halv citron
Salt & peppar
Börja med att förbereda grönsakerna. Skala tomaterna, dela dem i klyftor och skär bort det gröna "skaftet". Hacka sivri i klyftor. Skölj persilja och mynta, hacka löken i klyftor.
Lägg tomatpuré, paprikapuré, pulbiber, olivolja, citronsaft, granatäppelsirap, salt och peppar i en skål. Finhacka vitlöken och blanda tills du får en puré, ställ åt sidan.
Lägg alla grönsaker - även de soltorkade tomaterna - i en matberedare. Kör snabbt några varv tills grönsakerna blir finhackade. Mixa inte för länge. Tillsätt purémixen och kör snabbat ett varv till. Lägg i en skål och smaka av. Låt stå i kylen minst 1 timme innan servering, gärna några timmar för godast smak. Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar