tisdag 14 mars 2017

Fisksoppa med rysk touch



Saltgurka och krossade tomater i fisksoppa är någonting jag aldrig provat tidigare. Tyckte slutresultatet blev riktigt bra. :)

12 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 stor gul lök
Potatis i önskad mängd
4 morötter
600 g färsk laxfilé
1 pkt svart Koskenlaskija-ost
1 brk (400 g) krossade tomater
2 små saltgurkor
Finhackad dill
Salt
Vitpeppar

Börja med att koka upp vattnet tillsammans med grönsaksbuljongen. När det kokar lägg i morot och lök. Tärna Koskenlaskija-osten och lägg den med i buljongen. När morötterna ännu är halvhårda så lägg i potatis, saltgurka samt burken med krossade tomater. Tärna laxfilén. Låt soppan koka tills potatisen är nästa mjuk. Lägg i laxfilén i soppan och finhackad dill. Smaka av med salt och vitpeppar. När laxen är genomkokt och potatisen och moroten är mjuk är soppan klar att serveras. Mumsfilibabba!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar