fredag 3 mars 2017

Tortilla med kikärter


På veckans "vege-dag" åt vi tortillas fyllda med kikärter. Gott-gotti-gott-gott. :)

300 g kikärter (vi använde färdigkokta på glasburk)
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad mynta
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk mald spiskummin
1/2 tsk mald kryddpeppar
saften från 1/2 citron
6 msk extra virgin olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Lök-persilja-sumak-"sallad":
1 stor rödlök skalad och skivad i tunna skivor
torkad persilja i önskad mängd
1 tsk sumak
2 msk extra virgin olivolja

Yoghurt-paprika-sås:
1 msk Biber salçası
6 msk turkisk yoghurt
2 msk extra virgin olivolja

Till servering:
4 tortillabröd uppvärmda på båda sidor i stekpanna 
några tomatskivor

Blanda kikärterna med alla kryddor i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek kikärterna ca 5 minuter. Rör om ibland. Lägg tillbaka i skålen och mosa dem grovt.

Blanda alla ingredienser till lök-persilja-sumak-salladen i en egen skål och smaksätt med salt.



Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen i en liten skål, rör om och smaka av.



Tag ett bröd, lägg på önskad mängd fyllning, rulla ihop och ät.

I det ursprungliga receptet använde man sig av färsk persilja men det hade jag inte hemma så torkad fick duga. Var riktigt nöjd med slutresultatet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar