Ett recept från tidningen Hemmets Veckotidning - eller egentligen inte från själva tidningen utan från tidningens web-sida. :) Min vana trogen så fick jag lite ändra på receptet så återger här hur jag gjorde.
5 urbenade kycklinglårfiléer utan skinn
Flingsalt
Svartpeppar
10 soltorkade tomater i
olja
1 vitlöksklyfta
1 röd turkisk paprika
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflingor
3 dl kycklingbuljong
1 1⁄2 dl vispgrädde
1 dl fint riven parmesan
Till servering
2 tomater skuren i mindre bitar
Färsk basilika
Spagetti
Värm ugnen till 180°, varmluft.
Fräs kycklingen på medelvärme i smör tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vit-löken. Finhacka den röda paprikan. Fräs
tomaterna, vitlöken och paprika i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. Krydda med timjan, oregano och chiliflingor och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.
Dela tomaterna i mindre bitar. Plocka basilikabladen.
Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.
Servera gratängen direkt med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar