fredag 31 mars 2017

Kyckling i ugn med örter och soltorkade tomater

Ett recept från tidningen Hemmets Veckotidning - eller egentligen inte från själva tidningen utan från tidningens web-sida. :) Min vana trogen så fick jag lite ändra på receptet så återger här hur jag gjorde.


5 urbenade kycklinglårfiléer utan skinn
Flingsalt
Svartpeppar
10 soltorkade tomater i 
olja
1 vitlöksklyfta
1 röd turkisk paprika
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflingor
3 dl kycklingbuljong
1 1⁄2 dl vispgrädde
1 dl fint riven parmesan

Till servering
2 tomater skuren i mindre bitar
Färsk basilika
Spagetti

Värm ugnen till 180°, varmluft.

Fräs kycklingen på medelvärme i smör tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.

Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vit-löken. Finhacka den röda paprikan. Fräs 
tomaterna, vitlöken och paprika i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. Krydda med timjan,  oregano och chiliflingor och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.

Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.

Dela tomaterna i mindre bitar. Plocka basilikabladen.

Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.

Servera gratängen direkt med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar