Efterrätten serverat i ett kinderägg.
150 g mörk choklad
3 äggulor
3 dl vispgrädde
100 g Daim
Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält den sedan i ett vattenbad. Låt den sedan svalna lite.
Vispa grädden ganska löst.
I en annan skål så vispar du ihop äggulorna. Tillsätt den smälta chokladen under omrörning, använd gärna en elvisp. Tillsätt liten av den vispade grädden och fortsätt vispa. Häll sedan ner resten av grädden och fortsätt att vispa.
Hacka Daimen och rör sedan ner den i chokladmoussen med en slev. Spara lite av den hackade Daimen till garnering.
Fördela chokladmoussen i serveringsglas eller i som i vårt fall kinderägg och låt de sedan stelna i kylen innan servering.
Dottern i huset spritsade ut en liten klick av moussen på tallriken så att ägget kunde stå upp. Garnerat med tärnad persika och passionsfrukt, hackad kinder-choklad och mini-maränger i glada färger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar