Förrätt: Sparris, smör och parmesan. Räkor och avocado
Varmrätt: Stekt anka, stuvning på kantareller och trattkantareller, potatis och fetost-sallad
Efterrätt: Crème Brûlée
Börjar med att dela av mig av receptet till förrätten. Idén till den här rätten kommer från boken "Safkaa" men som vanligt så kör vi vårt eget race så återger här hur vi gjorde. Bunten med sparris som jag hittade i butiken innehöll 20 stjälkar.
Skär bort ändan av sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Sila bort vattnet och skölj med kallt vatten.
I en stekpanna värmer du en ordentlig klick med smör, när smöret börjar få färg lägger du i sparrisen. Låt småsteka i ungefär en minut. Strö över rikligt med riven parmesanost.
När osten börjar smälta är sparrisen klar för servering.
Vi serverade detta med räkor och avocado skuren i tärningar smaksatt med citronsaft, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar