Dessa morötter åt vi tillsammans med lax och rödbetor. Ett lite annorlunda sätt att koka morötter på. Såsen var också riktigt bra i smaken - bara lite grynig i konsistensen. Nästa gång lägger jag nog bara grädde i och inte créme fraiche.
Har faktiskt ingen riktigt bra bild på bara morötterna så det får duga med den här där ni också ser laxen och rödbetorna. :)
750 g morötter
2 msk smör
salt
nymald vitpeppar
1 nypa riven muskotnöt
3 3/4 dl köttbuljong
2 dl cremé fraiche
4 cl porter-vin
färsk basilika till garnering
Skala och skölj morötterna. Dela dem på längden och vidare i fyra delar.
Smält smöret i en vid kastrull. Tillsätt morötterna, krydda med salt, peppar och muskotnöt och häll på buljongen. Koka 25 minuter på medelstark värme.
Ta upp morötterna med en hålslev och håll dem varma. Späd på med cremé fraiche och porter-vin. Rör om och låt koka ihop till två tredjedelar. Smaka av.
Servera morötterna tillsammans med såsen och garnera med basilika.
Som tillbehör passar kött, fisk eller fågel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar