söndag 12 april 2015

Hasselbackspotatis

Har säkert sagt det förut och säger det igen. Kokt potatis är inte riktigt min grej så försöker hitta på olika sätt att servera potatis. Den här gången som hasselbackspotatis. Ett utmärkt alternativ till en stekt biff serverat med rödvinssås.


Skala önskad mängd potatis.
Rumsvarmt smör
Salt och peppar
Riven ost

Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form.

Bred på smör på varje potatis. Det går lätt om smöret är rumsvarmt.Ställ in potatisen mitt i ugnen i 225°C i 25 minuter.


Ta ut potatisen från ugnen och bred på ytterligare smör som smälter ner i skårorna. Strö på salt och riven ost.

Ställ in potatisen i ugnen igen och baka ytterligare minst 20 minuter eller tills den är mjuk, känn med en provsticka.

Oftast tar det drygt en timme (totalt tid) innan potatisen är klar. Tiden det tar beror på potatisarnas storlek och sort.

En liten hasselbackspotatis, koka morötter, stekt rostbiff och rödvinssås. Gott!!! :) pot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar