onsdag 13 augusti 2014

Baconpaj

Äntligen har jag lärt mig att göra ett pajbotten som fungerar bra!!!! Eftersom sommaren varit mycket varm här så smakar det gott med en saltig paj. Enkelt och gott.


Pajbotten:
3 dl mjöl
100 g smör
1 nypa salt
2 msk vatten

Fyllning:
140 g bacon
1 gul lök
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225C.

Mät upp mjöl, salt och kylskåpskallt smör som du tärnat i mindre bitar. Gör en smulig massa och tillsätt vattnet. Bred ut degen i en smord pajform. Ställ pajformen i frysen medan du gör fyllningen.

Tärna bacon och lök. Stek tills löken är mjuk och baconet knaprigt.

Ta fram pajformen från frysen, nagga bottnet och förgrädda i 10 minuter. Under tiden vispar du ihop äggstanningen.

Därefter breder du ut bacon-lök-blandingen på pajbottnet och häller över äggstanningen. Fortsätt grädda i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar