onsdag 13 augusti 2014

Syltad rödlök

Har införskaffat en ny receptbok.... En som jag tittat på hela våren... Så här ser den ut:


Finns många recept i den som jag känner för att prova och först ut är syltad rödlök. Vi åt detta till bl.a. bacon-pajen och det var supergott! Löken blir söt och smakar nästintill inte lök alls, mera som marmelad i konsistensen.

Här kommer receptet för alla er som vill prova på denna härlighet!

3 små rödlökar
1/2 dl vit balsamvinäger
1 msk mörk sirap
1 msk soijasås
1 1/2 dl eko-rörsocker
1 1/2 dl vatten

Skiva löken och lägg i kastrullen. Tillsätt alla övriga ingredienser.

Här puttrar det på i kastrullen....
Koka på svag värme tills "sylten" blir lite sirapsaktig i konsistensen. Koka hellre lite för länge än för kort stund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar