Pajbotten:
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl socker
150 g smält smör
Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Klappa ut den i en smörjad pajform. Låt vila kallt i ca en halv timme.
Grädda pajbottnet i 200C ca 10-15 min eller tills det har fått en fin färg. Låt stå tills det är helt kallt.
För fyllningen behöver du en burk karamelliserad mjölk eller om du inte hittar en sådan i affären så koka egen kolasås - fungerar precis lika bra. :)
Bred ut kolasåsen över det kalla pajbottnet. Strö över rikligt med repade röda vinbär och pajen är klar att avnjutas!
Färdig paj. |
Mmmm - god paj, en mugg med kaffe och restgarner i alla möjliga färger. Sol ute, +30C i skuggan och semester! Livet ler... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar