måndag 11 augusti 2014

Paj med röda vinbär

Röda vinbären lyser röda på buskarna på gården. Dags att bli lite kreativ med andra ord. Här är ett recept som jag någon gång i världen bongat på internet. Mycket enkelt att göra, pajbottnet påminner lite om havreflarn och på det en färdig kolasås och röda vinbär. Den söta kolasåsen och de lite syrliga vinbären - en oslagbar kombination om ni frågar mig! :)

Pajbotten:
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl socker
150 g smält smör

Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Klappa ut den i en smörjad pajform. Låt vila kallt i ca en halv timme.

Grädda pajbottnet i 200C ca 10-15 min eller tills det har fått en fin färg. Låt stå tills det är helt kallt.


För fyllningen behöver du en burk karamelliserad mjölk eller om du inte hittar en sådan i affären så koka egen kolasås - fungerar precis lika bra. :)


Bred ut kolasåsen över det kalla pajbottnet. Strö över rikligt med repade röda vinbär och pajen är klar att avnjutas!

Färdig paj.

Mmmm - god paj, en mugg med kaffe och restgarner i alla möjliga färger. Sol ute, +30C i skuggan och semester! Livet ler...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar