fredag 15 augusti 2014

Tonfiskpaj

I Lidl var det specialerbjudande på livsmedel från medelhavet. Då köpte vi ljus tonfisk i glasburk. Aldrig förr har jag sett så fin tonfisk på burk och god i smaken var den också. Vi gjorde en paj och använde oss av samma botten som i baconpajen.


Botten:
3 dl mjöl
100 g smör
1 nypa salt
2 msk vatten

Fyllning
Ca 400 g tonfisk
1 gul lök
finklippt dill
salt
peppar
skivad tomat

3 ägg
2 1/2 dl mjölk
salt, peppar
1 1/2 dl riven ost

Nyp ihop det kylskåpskalla smöret med mjöl och salt. Tillsätt vatten. Bred ut degen i en pajform som du därefter ställer i frysen medan du värmer ugnen till 225C.

Förgrädda pajbottnet i 10 minuter.

Finhacka löken och gör tonfisken i mindre bitar. Blanda samman i en skål och tillsätt dill, salt och peppar. Bred blandningen över pajbottnet, lägg på skivor av tomat och häll över äggstanningen. Grädda i ytterligare 25 minuter eller tills pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.

2 kommentarer:

  1. Den där ska jag testa att laga till middag idag. Visar resultatet på bloggen sen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter toppen! Blir spännande att se din version av denna paj. :)

      Radera