måndag 11 augusti 2014

Rödbetsfräs

I slutet juli var det igen dags för en tur över till Åland. Då besökte vi ett par bekanta där vi blev bjudna på detta. Receptet hade frun i huset hittat i tidningen Nya Åland. På Åland åt vi detta till grillat kött, här hemma till grillad och rökt fisk. Båda gångerna smakade det lika gott. :)

1 gul lök
4 färska rödbetor
1 äpple
1 msk olja
1 msk honung
1 msk vinäger
salt och peppar

Servera med matyoghurt eller creme fraiche

Skala lök och rödbetor. Hacka löken och riv rödbetorna grovt. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Fräs lök och rödbetor i olja i en panna ca 5 minuter. Tillsätt äpple, honung och vinäger och låt det fräsa med någon minut. Smaka av med salt och peppar. Servera med matyoghurt.

Fräset i stekpannan....

Rökt lax, grillad aborre på en bädd av fänkol och grön sallad, rödbetsfräs och potatissallad med kapris och rödlök. Riktigt gott om jag får säga det själv... :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar