1 gul lök
3 klyftor vitlök
4 potatisar
1 dl ris
ca 300 g naturell broilerfiléstrimlor
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
1 påse ärter-majs-morot -blandning
2 dl grädde
lite curry
1 brk Valio cocos & lime matlagningsgrädde
Koskenlaskija-ost efter egen smak
en skvätt sweet chili -sås
Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen.
Ta fram en ordentligt stor kastrull där du lätt bryner lök och vitlök i en skvätt smör eller olja. Tillsätt ris och broilerstrimlor. Bryn köttet lätt och rör om hela tiden, strö över lite curry. Häll över vattnet och lägg i buljongtärningarna. I det här skedet tärnade jag även Koskenlaskija-osten och la den med i kastrullen. Låt koka upp och tillsätt potatisen. Koka ca 5 minuter och tillsätt ärter-majs-morot -blandningen och cocos-lime-grädden samt sweet chili-såsen. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Till sist lägger du i grädden och låter koka upp.
Gott med nygräddat bröd till :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar