fredag 15 augusti 2014

Köttfärspaj

Ännu en paj - denna gång med köttfärs. Igen en gång har vi använt samma botten som i baconpajen. Som sagt det bottnet blev en klar favorit här. :)


Botten:
3 dl mjöl
100 g smör
1 nypa salt
2 msk vatten

Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
salt, peppar, cayennepeppar
skivad tomat

3 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven ost

Nyp ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa, tillsätt vattnet. Bred ut degen i en pajform och ställ i frysen medan du värmer ugnen till 225C.

Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Under tiden steker du köttfärs och lök och kryddar med salt, peppar och lite cayennepeppar. Bred blandningen på det förgräddade pajskalet. Lägg på skivad tomat. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Fortsätt grädda i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar