Köttfärs i kylen.... Då blev dottern i huset kreativ och gjorde köttfärspaj. Bottnet fick mor i huset blanda ihop.
Pajbotten:
3 dl mjöl
100 g smör
1 nypa salt
2 msk vatten
Mät upp mjöl, salt och kylskåpskallt smör som du tärnat i mindre bitar. Gör en smulig massa och tillsätt vattnet. Bred ut degen i en smord pajform. Ställ pajformen i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
400 g köttfärs
1 liten lök
1 klyfta vitlök
Salt
Svartpeppar
1 brk (70 g) tomatpuré
Vatten
5-6 körsbärstomater
Fetaost
Gula körsbärstomater
Äggstanning
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
salt och peppar
Finhacka löken, stek den tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, svartpeppar, tomatpuré och lite vatten för att få fyllningen lösare Om man vill kan man hacka ner ca 5 körsbärstomater. Lägg fyllningen på det förgräddade pajskalet. Strö över fetaost, häll över äggstanningen, och lägg några halverade gula körsbärstomater ovanpå. Grädda i 225C tills pajen har fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar