torsdag 21 augusti 2014

Broiler-kållåda

Ett mycket intressant recept som jag hittat i tidningen Samarbete. När dottern i huset kom hem från skolan och såg var hon lite skeptisk till det hela men när hon väl smakat var kommentaren: "Det såg inget vidare ut men är ju jättegott!". Det om något är väl ett bra betyg för denna maträtt.


2 gula lökar
1 msk olja
ca 1 kg vitkål
400 g broiler malet kött
1 1/2 dl grötris
3 dl hönsbuljong
4 msk sirap
2 tsk salt
1 1/2 tsk mejram
3 dl mjölk
2 dl lättgrädde
1 ägg


Skär löken i strimlor och bryn dem lätt i en panna. Skär kålen i smala strimlor. Smörj en ugnsform. I formen blandar du lök, kål, grötris och små bitar av broiler malet köttet. Värm upp hönsbuljongen och tillsätt sirap, salt och mejram. Häll blandningen i formen. Vispa ihop ägg, mjölk och lättgrädde och häll det över lådan. Grädda i 200C ungefär 1 1/2 - 2 timmar. Servera med lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar