4 bitar kycklingbröst utan ben
salt och peppar
2 msk olivolja
ca 3 dl kantareller eller annan svamp
1 1/2 dl Marsala-vin
1 1/2 dl vatten + 1/3 del av en buljongtärning
2 dl vispgrädde
1 tsk senap
1 tsk vitlökspulver
Persilja till garnering
Börja med att värma upp en stekpanna. Lägg i 1 msk olivolja och stek kycklingen. Salta och peppra. Stek tills kycklingen är genomstekt och lägg därefter bitarna på en tallrik.
Lägg i 1 msk olivolja i samma stekpanna som du just stekte kycklingen. Fräs upp svampen ett par tre minuter. Tillsätt marsala-vinet och vattnet + buljongtärningen samt vispgrädden, senapen och vitlökspulvret. Koka upp och låt koka på svag värme tills såsen börjar tjockna (10-15 minuter). Lägg kycklingbitarna tillbaka i pannan och låt de koka med ett par minuter så att dom blir genomvarma på nytt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar