Det här receptet ger en pajform med god rabarberkaka. Enkel att göra. Inget vispas - bara röras. :)
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
1/2 dl rypsolja
1/2 dl mörk sirap
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
skalet av en citron
2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
400 g rabarber skurna i mindre bitar.
Smält smöret och den vita chokladen på låg värme i en kastrull.
Tillsätt socker, rypsolja och sirap.
Låt blandningen svalna en stund (i det här skedet skalade och tärnade jag rabarbern) och blanda därefter i äggen, vaniljsockret samt citronskalet.
De torra ingredienserna blandas ihop i en skild skål, därefter röres de ner i smeten. Blanda till en jämn smet. Blanda till sist ner rabarbern i smeten.
Smeten och rabarbern - allt i en salig röra i kastrullen där jag smälte smör och choklad. :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar