Ett recept jag hittade i tidningen Hembakat. Tyckte det lät intressant - inget bakpulver i pajen. Den blev både "seg" och knapprig. Inte illa alls måste medges. :)
Fyllning:
800 g rabarber
1 tsk stött kardemumma
4 ägg
4 dl socker
1 dl vetemjöl
Smuldeg:
100 g smör kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
3 dl farinsocker
Sätt ugnen på 200C.
Fyllning: Skölj och ansa rabarbern och skär den i bitar. Lägg bitarna i en pajform, ca 30 cm i diameter. Strö över kardemumman. Grädda rabarbern mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Vispa äggen med strösocker och vetemjöl och häll smeten över rabarbern.
Smuldeg: Skär smöret i kuber. Tillsätt vetemjöl och farinsocker och blanda till en smuldeg.
Strö smulorna över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen ca 45 minuter. Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar