tisdag 17 maj 2016

Knäckebröd med riven ost

Även detta recept kommer från tidningen Hembakat. Förutom att det i receptet skulle vara riven parmesanost men eftersom vi inte hade det hemma använde jag mig av vanlig riven emmenthal-ost. Ett mycket lättlagat fröknäcke.

1 dl vetemjöl
1 dl maizena majsstärkelse
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
2 1/2 dl kokhett vatten
50 g riven parmesan-ost

Sätt ugnen på 150C. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

Blanda alla ingredienser, utom parmesanen, i en skål.

Häll ut smeten på plåten och bred ut den jämnt över hela bakplåtspappret. Strö över osten.

Grädda brödet mitt i ugnen i 50 - 60 minuter. Låt det kallna och bryt det sedan i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar