söndag 29 maj 2016

Vanilj-Rabarberpaj


På Kinuskikissas blogg hittade jag ett intressant recept på rabarberpaj. Gjorde min egen version av den och tillsatte lite rivet citronskal i vaniljsås-vit choklad -blandningen. Klick så kommer ni till det finska receptet och här nedan följer min version. :)

Botten:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn

Fyllning
2 ps (126 g) Blå Band gammaldags vaniljsåspulver
4 ½ dl mjölk
145 g vit choklad (dvs en platta Panda vit choklad)
Rivet skal av 1/2 vältvättad citron
300 g rabarber
socker

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör ner vetemjöl och havregryn. Rör till en slät smet. Tryck ut degen i en pajform med en diameter på 24 cm.


Blanda vaniljsåspulvret med mjölken till en slät massa. Låt stå i kylskåpet ca 10 minuter så att den tjocknar lite. Grovhacka den vita chokladen och blanda ner i vaniljsåsen. Riv även skalet från citronen ner i vaniljsåsen

Tvätta och skala rabarbern. Skär den i mindre bitar.

Bred vitchoklad-vaniljsåsen på pajbottnet. På det strör du rabarberbitarna. Strö över lite socker.


Grädda i 200C ca 35 minuter. Låt svalna en stund före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar