söndag 29 maj 2016
Vanilj-Rabarberpaj
På Kinuskikissas blogg hittade jag ett intressant recept på rabarberpaj. Gjorde min egen version av den och tillsatte lite rivet citronskal i vaniljsås-vit choklad -blandningen. Klick så kommer ni till det finska receptet och här nedan följer min version. :)
Botten:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Fyllning
2 ps (126 g) Blå Band gammaldags vaniljsåspulver
4 ½ dl mjölk
145 g vit choklad (dvs en platta Panda vit choklad)
Rivet skal av 1/2 vältvättad citron
300 g rabarber
socker
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör ner vetemjöl och havregryn. Rör till en slät smet. Tryck ut degen i en pajform med en diameter på 24 cm.
Blanda vaniljsåspulvret med mjölken till en slät massa. Låt stå i kylskåpet ca 10 minuter så att den tjocknar lite. Grovhacka den vita chokladen och blanda ner i vaniljsåsen. Riv även skalet från citronen ner i vaniljsåsen
Tvätta och skala rabarbern. Skär den i mindre bitar.
Bred vitchoklad-vaniljsåsen på pajbottnet. På det strör du rabarberbitarna. Strö över lite socker.
Grädda i 200C ca 35 minuter. Låt svalna en stund före servering.
Etiketter:
Choklad,
Rabarber,
Söta bakverk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar