söndag 29 maj 2016

Rabarberchutney

Det här receptet hittade jag här. Å eftersom det är rabarbersäsong så tyckte jag det var värt att prova. Doftade gott i köket och smakade riktigt bra. Ser fram emot att servera detta till grillat kött eller som tillbehör till ostbrickan.


500 g rabarber i bitar (ca 7-8 stora rabarberstjälkar)
2  skivade rödlökar
1 1/2 msk ättika
0,75 dl vatten

Ovanstående ingredienser kokas tillsammans i 10 minuter, därefter tillsättes:

5 dl socker
1 msk mald ingefära
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
1 hackad färsk spansk peppar
6 hackade torkade aprikoser

Rör samman allt och koka sakta på svag värme i 30 minuter. Rör då och då så det inte bränner i botten. När det svalnat något häll upp på väl rengjorda glasburkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar