lördag 14 maj 2016

Tacopaj

Botten:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk smör
1 påse taco-krydda
1 dl vatten
200 g creme fraiche
200 creme fraiche paprika-chili
250 g körsbärstomater
ev färsk chili, finhackad
150 g riven ost
1 1/2 tsk paprikapulver 


Värm ugnen till 225 grader. Blanda smör, mjöl och paprikapulver i en skål. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kläm ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter. Nagga bottnet med en gaffel. Lägg formen i kylskåpet en halv timme. Förgrädda bottnet i ca 12 minuter

Bryn köttfärsen. Tillsätt taco-krydda och vatten. Låt koka ca 5 minuter. Dela tomaterna och finhacka chilin.

Fyll det förgräddade pajbottnet med köttfärsröran. Blanda de båda creme fraicherna och lägg blandningen över köttfärsen. Täck med de delade körsbärstomaterna och eventuellt den finhackade chilin. Strö över den rivna osten och till sist paprikapulvret. Grädda i ca 25 minuter eller tills osten fått en fin färg och pajen är genomgräddad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar