onsdag 18 maj 2016

Körsbärstomater i ugn

Ugnstomater är bara så gott. Och om det blir någonting över så kan man spara dom några dagar i en glasburk, goda som kalla också. :)

Dom här tomaterna kräver minimalt med tid för förberedelser och sen sköter dom sig själv i ugnen. Kan väl inte bli bättre än så?

På väg in i ugnen...


Du behöver:
Körsbärstomater
Olivolja
Örter, färska eller torkade (t.ex. basilika, timjan eller rosmarin)
Salt och Peppar

Dela körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Skvätta över olivolja och krydda med salt, peppar och örter.

Värm ugnen till 100 - 120C och lägg formen i ugnen. Stek tomaterna minst en timme, gärna längre. Öppna ugnsluckan emellanåt så att fukten kommer ut. Alternativt kan man lägga en träslev så att ugnsluckan inte är riktigt stängd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar