lördag 14 maj 2016

Minipajer med köttfärsfyllning

Bloggen har varit väldigt tyst en längre tid. Dottern i huset huserade på Åland en hel månad och under den tiden var det rätt så tyst i vårt kök måste medges. Några nya recept har vi dock testat under vårvintern. Här ett recept på små minipajer gjorda med smördegsbotten. Fyllningen har vi komponerat med devisen "man tager vad man haver".

Du behöver:
En stor platta smördeg som du tinat i rumstemperatur

Kavla degen lite och dela den i mindre bitar som du "klämmer ut" i små aluminiumformar


Fyllning:
Köttfärs
Ananans-salsa
salt, peppar och ev. andra kryddor
Riven ost
Ananas-salsan från Santa Maria var en positiv överraskning.
Stek köttfärsen och krydda efter behag. Blanda den stekta köttfärsen med ananas-salsan. Lägg lite av fyllningen i varje form. Strö över riven ost. 

Gör en äggstanning på 2 ägg och 2 dl mjölk. Häll lite äggstanning i varje form. Grädda i 225C tills pajerna fått en vacker färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar