Bloggen har varit väldigt tyst en längre tid. Dottern i huset huserade på Åland en hel månad och under den tiden var det rätt så tyst i vårt kök måste medges. Några nya recept har vi dock testat under vårvintern. Här ett recept på små minipajer gjorda med smördegsbotten. Fyllningen har vi komponerat med devisen "man tager vad man haver".
Du behöver:
En stor platta smördeg som du tinat i rumstemperatur
Kavla degen lite och dela den i mindre bitar som du "klämmer ut" i små aluminiumformar
Fyllning:
Köttfärs
Ananans-salsa
salt, peppar och ev. andra kryddor
Riven ost
|
Ananas-salsan från Santa Maria var en positiv överraskning. |
Stek köttfärsen och krydda efter behag. Blanda den stekta köttfärsen med ananas-salsan. Lägg lite av fyllningen i varje form. Strö över riven ost.
Gör en äggstanning på 2 ägg och 2 dl mjölk. Häll lite äggstanning i varje form. Grädda i 225C tills pajerna fått en vacker färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar