fredag 25 maj 2018
Bellas maltlimpa
Det här receptet hittar man på yle.fi.
1 liter apelsinjuice
100 g färsk jäst
3 dl malt
3 dl rågmjöl
3 dl kli
3 dl sirap
1 msk salt
11 dl vetemjöl
Pensling:
1/2 dl sirap
1/2 dl vatten
Värm juicen till 37 grader och lös upp jästen.
Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta degen i några minuter så den blir jämn och fin.
Fördela degen i tre smorda brödformar och låt jäsa 1,5 timme.
Grädda i 175 grader i ca 1,5 timme.
När det återstår en halv timme penslar du bröden med siraps- och vattenblandningen.
Låt brödet svalna under bakduk.
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar