söndag 27 maj 2018
Inkokt lax
ca 750 g lax
1/2 rödlök i klyftor
1/2 morot i slantar
7 1/2 dl vatten
1/2 dl ättika
1/4 msk vitpepparkorn
2 -3 kryddpeppar
2 lagerblad
1/2 msk salt
Koka upp vatten, ättika, vitpeppar, kryddpeppar lagerblad, salt och morot i ca 15 minuter. När blandningen kokat 5 minuter tillsätter man rödlöken.
Värm ugnen till 125C. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsform. Häll på lagen så att den någorlunda täcker fisken. Grädda i 1 timme. Låt fisken svalna i lagen.
Ställ kallt i kylskåpet en stund innan servering. Passar på t.ex. ett buffébord till jul eller midsommar. :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar