söndag 27 maj 2018

Österrikisk potatissallad

Min version av en österrikisk potatisssallad.


ca 400 g potatis
2 1/2 dl grönsaksbuljong
4 msk vitvinäger
1 msk söt senap
1-2 msk socker
1-2 msk salt
4 msk olivolja
1 rödlök, finhackad
svartpeppar

Skala och skiva potatisen. Koka upp vattnet och lägg i den skivade potatisen. Koka tills potatisen är al dente.

Blanda de övriga ingredienserna till en dressing i en skål.

När potatisen är al dente, häll bort vattnet (använd gärna en sil). Blanda potatisskivorna med dressingen medan potatisskivorna ännu är varma.


Nu behöver salladen kylas ner. Ställ den i kylskåpet i åtminstone en timme, gärna längre.

Potatisen kommer att dra åt sig det mesta av dressingen när den kyls ner. Man kan tillsätta lite olja om man tycker att det verkar "för torrt".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar