Har igen prövat på en ny version av makaronilåda. Utan äggstanning men med Koskenlaskija-ost. Krämigt och gott blev det.
1 påse (400 g) makaroner
1 msk smör
400 g köttfärs
1 lök, finhackad
1 tsk svartpeppar
1 liter köttbuljong (= 1 l vatten + 2-3 tärningar köttbuljong)
1 pkt (250) Koskenlaskija ost, gärna den starka
Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
Stek köttfärsen i smöret. Tillsätt finhackad lök. Stek tills löken är mjuk. Krydda.
Hetta upp 1 liter vatten och lägg i 2-3 tärningar köttbuljong och den tärnade Koskenlaskija-osten. Rör om och värm tills blandningen är slät.
Häll makaroner och köttfärsblandningen i en ugnsform. Häll över ost-köttbuljongen.
Grädda i 175C ca 45 min eller tills lådan är genomgräddad.
Testa absolut inte att göra detta med färdig riven ost utan äggstanning. Värsta jag varit med om….
SvaraRaderaTack för din kommentar. Koskenlaskija smältost och riven ost är ju två helt olika ostar. Men kul att du testade och delade med dig av vad du tyckte om resultatet.
Radera