Kållåda - finns det någonting godare än det? Den här lådan fick gosa till sig i ugnen i sammanlagt nästan 4 timmar. Mumsfilibabba!
Du behöver:
drygt 2 kg kål
700 g gris-nöt malet kött
2 dl ris
2 små lökar, finhackad
salt
vitpeppar
torkad mejram
ca 7 msk sirap
2 dl grädde
kokspadet från kålen
Hacka kålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med kokande saltat vatten. Vatten så pass mycket att det täcker kålen. Koka i drygt 10 minuter eller tills kålen lite mjuknat. Ta tillvara kokspadet.
Bryn lök och malet kött. Krydda ordentligt med salt, vitpeppar och mejram. Glöm dock inte att även kålen har kokats i saltat vatten ...
Blanda kål, ris malet kött i ett stort kärl och lägg röran i en ugnsform (eller spar på disk och blanda ihop direkt i ugnsformen). Tillsätt kokspadet från kålen och grädden så att du för en lös röra. Tillsätt sirapen och eventuellt mera kryddor.Grädda i 200C, kolla med jämna mellanrum att lådan inte torkar ut - fyll i så fall på med mera kokspad. När lådan börjar få färg sänker man värmen till 175 och lägger folien över lådan så att den inte bränns. Efter det får den stå och badda i sammanlagt 4 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar