5 g jäst
4 dl kallt vatten
500 g siktat dinkelmjöl
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
På kvällen:
Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt dinkelmjöl, salt och honung. Rör ihop! Degen skall inte knådas. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek under natten (ca 8 - 10 timmar).
På morgonen:
Sätt ugnen på 275 grader. Skrapa försiktigt ut degen på mjölat bakbord. Degen är ganska lös och det är viktigt att handskas försiktigt med den. Dela degen i jämnstora bitar ca 10 st och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över frön om så önskas.
Sätt in plåten i den varma ugnen. Sänk värmen till 225 grader. Grädda i 1520 minuter tills bröden fått fin färg och är genomgräddade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar